Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

sobota 26. září 2009

To je město piva, děti moje... koho uvidím v hospodě, dostane dvojku z mravů!


... aneb na Plzeň, Vávro, na Plzeň!

Plzeň žije. A když řikám, že žije, tak prostě žije. Je to město se srdcem, jehož ohlušující tlukot je slyšet doslova na každém kroku, v cinkotu tramvají, v bití zvonů, ve slovech "tudyma" a "tuten", slyšíte ho i v pivu, který si v PUBu načepujete sami. Plzeň žije životem studentů, kteří tvoří nějakou 1/3 veškerýho plzeňskýho obyvatelstva (možná).

Plzeň je prostě Plzeň.

Za Prahu ani za Brno bych jí neměnila.

Plzeň se chlubí 3. největší synagogou na světě, závodama Emila Škody, Plzeňským Prazdrojem, nejvyšší kostelní věží (103 metrů) v Čechách a tisíci dotekama vyleštěnou hlavou andělíčka na náměstí (není divu, pro štěstí si ho chodí před zkouškou pohladit nejeden student a nejeden plzeňák se ho dotkne, když jde jen tak kolem).

A samozřejmě taky Západočeskou univerzitou.

A náma :).







Ale o tom příště.

A propo, Šámovi a Myrtám se Plzeň taky líbí :)

2 komentáře:

  1. Ahoj Pavlínko, Myrtičky a T.A.N.Č.-i :)
    Jsem ráda, že se Vám v Plzni tak moc líbí, mám z Brna obdobný poct, všichni jsou tu studenti a všichni jsou tu milý, ve škole je toho sice docela dost, ale Brno mi to vynahrazuje plnými doušky, Brno, kde sice nemaj Pilsner, ale kde mají šaliny, kde maj krásný budovy a divadla a krásný lidi, a kousek na Slovensko...áách...úplně Tě chápu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Luši,
    to jsi napsala krááásně. Plzeň žije! Jak jsi napsala. Kdo nepozná, kdo nezažije, kdo neochutná - chybu dělá!

    OdpovědětVymazat