Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

neděle 10. června 2012

To takhle večer před státnicema...

...opatrně cucám "ovocné" čočky, snažím se nevnímat bolest opuchlých dásní (zuby moudrosti si nemohly vybrat lepší období) a zjišťuji, co všechno neumím. Piju "Einstein tee", bylinkový čaj, který má lépe prokrvit mozek a napomáhat tak přemýšlení a učení (je v něm heřmánek, tak doufám, že opuchnu ještě víc). Zároveň se snažím vyvolat pocit paniky a chuti se ještě učit o Thorvaldsenovi (myslíte, že má jeho jméno něco společného s Thorem?) a krotím se ve vyhledávání nepodstatných zajímavostí o tom, jak se Ganymédes dostal na Olymp a jak je možná erotická láska mezi matkou Venuší a jejím synem Amorem alias Cupidem.
Přemejšlím, jestli mám s takovýmto přístupem vůbec šanci to zítra udělat. A přemejšlim, proč je mi to jedno. Proč nevyšiluju, proč se mi nekroutí žaludek nervozitou. Proč si nepřipouštím, že zítra dělám nejdůležitější zkoušku za 3 roky svého studia. Proč raději místo o české architektuře 19. století přemýšlím o tom, jestli si vzít decentní náušnice nebo své oblíbené "pipky".

Co se to se mnou děje?

Nu, pokud to zítra neudělám, budu se nehorázně stydět za tento článek. Možná ho vymažu. Budu se proklínat, že jsem se místo těhle cintů neučila. Ale svět se nezboří. Budu mít jen poněkud pokažené prázdniny a vyhlídku státnic v srpnu. Ale byla by to sakra ostuda, udělat všechny zkoušky na první pokus kromě té nejdůležitější. Udělat všechny zkoušky z dějin umění za jedna a u státnic nevědět ani ň o současném světovém a českém umění. Trapas hodný o napsání do Brava či Top dívky.

Nejspíš se ještě pokusim něco si přečíst a pak se osprchnu a přitulim k Nejmilejšímu, kterej tu už u učení vytuhl. Hihi :).


1 komentář: