Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

úterý 31. července 2012

Povím vám dva příběhy

Vcelku nezajímavé příběhy, které ale pojí příběh o něco zajímavější. A nekterým z vás možná užitečný.

Dlouhou dobu sme s ó mou drahou sestřeničkou sháněly boty k našim žlutým družičkovským šatům. Usmyslely sme si totiž, že budeme ctít barevné téma svatby, alespoň co se bot a doplňků týče, tedy, že si seženeme zelené boty.
A jak se ukázalo, tato mise je téměř "mission impossible". Jediné boty, které sme v Praze (!) sehnaly a které by přicházely vzhledem i cenou v úvahu, byly trávově zelené, semišové lodičky u Vietnamců.
Jenže po vyzkoušení sme zjistily, že nemají tu správnou velikost (a pro mě byl navíc podpatek dosti vražedný, přeci jen sem nechtěla vypadat jako čáp, a přerazit se na kočičích hlavách na Plzeňském náměstí, o to sem taky moc nestála). Takže sme byly bez bot. Co teď?

Teď vám povím druhý příběh. Příběh bot, které sem si nedávnu koupila v sekáči a které vcelku dobře splňují požadavky pěkných, pohodlných a letních sandálků. Jsou to tyto:

(Ve skutečnosti jsou víc světle hnědé.)

A nyní se podívejte na tento článek o barvení bot a jistě vás napadne, o čem bude příběh, který dvě nudné a nezajímavé historky spojí dohromady. Ano, Watsone, je to tak!

První nátěr (a díky přesvětlené fotce jde vidět, jakou měly botky původní barvu :) )

Řídila sem se radami z článku v odkazu, hlavně co se výběru barvy týče. Jde o barvu Lumiere značky Jacquard, která je dle popisku vhodná pro většinu materiálů, včetně dřeva, plátna, papíru, kůže a přírodních i umělých tkanin. Při prohledávání internetu sem ji moc nenacházela v sortimentu kamenných obchodů, a tak sem měla trochu obavy. Proto mě potěšilo, když sem hned ve druhých výtvarnických potřebách narazila na přesnou značku i odpovídající odstín (původně sem tedy nechtěla metalickou, ale co :) ). A jako bonus navíc, v Altamiře, milém výtvarnickém obchůdku ve Skořepce, v Praze 1 sem se cítila jako ryba ve vodě :).
Po prvním nátěru, jak se dalo očekávat, tu a tam ještě prosvítala původní barva, po zaschnutí sem se tedy vrhla na nátěr druhý a výsledek? Posuďte sami:




Fotky malinko zkreslujou, ve skutečnosti je to taková trávově, trošku jedovatě zelená. Nejmilejší jí nazval "jedovatě zelenou, takovou, jakou má Škoda Fabia II RS" :D A pak, že chlapi nerozeznávají barvy ;)

Ale já sem více než spokojená. Cca za 100,- a tři hodiny práce sem splnila nesplnitelné - sehnala zelené boty na svatbu - , a zároveň vylepšila všední letní obuv. Ou jé.

A rozhodně to nebylo moje poslední barvení bot ;).

7 komentářů:

  1. Cool! Kolik stála ta barva? A kdo že to má vlastně svatbu??

    OdpovědětVymazat
  2. Ty vypadají fakt dobře :-O Nevěřila bych, že je něco takovýho možný. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda, vypadá to fakt dobře! prosim o doplnění fotky ve žlutých šatech :)
    Meesha

    OdpovědětVymazat
  4. Uf, to bylo drama! Celou dobu jsem se obával, jak to nakonec celé dopadne. Barevnou disharmonií jsi mohla narušit celou svatbu, ale výsledek tvého urputného snažení mě samotného překvapil. Nepřipustila si porážku a poradila sis. Výborně. :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Děkjuju za milé ohlasy :). Taky mě výsledek překvapil, ale rozhodně pouze
    Evee, lahvička o 67 ml mě stála 98,- a na dva nátěry sem vypotřebovala vážně minimum, ani né čtvrtinu. Je hodně hustá a dá se ještě ředit vodou.
    Jo a berou se...viz další článek ;).
    Pavlíku, to bych si nemohla vzít na svědomí, nějakou neestetickou barevnou disharmonii!!! Já?! Nee, to by zkrátka nešlo :D.
    Těšte se na fešné fotky z plzeňské svatby! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Mohla bych se zeptat jaký je to přesně odstín zelené? Lumier dělá olivově zelenou, citronovou a perlově smaragdovou a nevím, kterou barvu vybrat, a ta co máte vy je přesně to co potřebuju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím - to si bohužel nejsem moc jistá a vypadá to, že jsem lahvičku již vyhodila :-(. Ale dle vzorníku (http://www.eshop-rychle.cz/kreativni-obchod/eshop/14-1-Barvy/169-2-Barvy-Lumiere-a-Neopaque/5/2408-Barva-Lumiere-citronova-542) odhaduji na citrónovou... Kdybych náhodou našla lahvičku, ještě se ozvu :-) Ať se boty vydaří!

      Vymazat