Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

čtvrtek 10. dubna 2014

Dva meče

Tyrion vítá hosta v Králově přístavišti. Jon Sníh není v Černém hradě příliš vítaný. Dany zamíří do Meereenu, největšímu z otrokářských měst. Arya se setkává s dávným přítelem.

Ano. Je to tady. Dlouho očekávaný návrat milovaných hrdinů i nenáviděných zloduchů.

I když u nás pomalu, ale jistě přichází jaro, nenechte se zmýlit. Zima se blíží.

A jaké jsou mé první dojmy? Z prvního dílu 4. série Game of Thrones? Vůbec první epizody, kterou jsem viděla coby již několikrát políbena knižní ságou Píseň ledu a ohně?

1. Princ Oberyn vypadá hodně dobře. Stejně jako Ellaria Písek. Jsou oba dva nádherně zkažení a přitom tak, tak uvěřitelní :-)

2. WTF k Daario Naharisovi?! Jak nesnaším tyhle amerikanismy, tak tady se nic jinýho říct (napsat) nedá. Tenhle týpek, kterým jste nahradili úlisného dlouhovlasého slizouna (který měl alespoň něco společného s knižním Daariem - byl stejně přidrzlý a stejně prostopášný už od pohledu), mi připomíná sice drsného, ale vždy čestného skautíka Aragorna. A to prosím není Daario. Ne, ne a ne.



Jen tak pro zajímavost - toto je kresba dle knižního popisu Daaria Naharise. Chápu, to by bylo asi hodně divoký.


Tohle je první pokus o jeho představitele - posledních několik epizod třetí série.

A tohle je krok vedle. Tomu se říká vývoj - od modrovlasého divouse přes slizounského podivína lehce elfího vzhledu až po neohroženého Hraničáře.

Věděla jsem, že se chystá změna herce, věděla jsem, jak nový představitel bude vypadat, ale... nepřesvědčil mě. Možná přístě...

3. Joffrey je pořád stejná "cunt" :-). Jak taky jinak.

4. Ostříhanému Králokatovi to moc sluší :-)


5. Arya je pořádnej "badass" :-)

To znamená jen jeden z pěti bodů je čistě negativní. Takže jen tak dál!



(a pak, že nemám ráda amerikanismy... ha ha ;-))

Žádné komentáře:

Okomentovat