Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

sobota 2. ledna 2016

Jak na Nový rok, tak....

... po celý rok? 
Nemám moc ráda tohle přísloví (nebo co to je).

Zároveň sem ale tak trochu pověrčivá.
A tak trochu sem měla v plánu napsat sem nový příspěvek přesně na Nový rok. Nestihla sem to, tak alespoň 2. 1. Třeba tu pak nebudu lítostivě oprašovat webové pavučiny (hi hi, anglický vtípek ;-) ) a slibovat si (a vám) plané sliby. Třeba sem vážně začnu zas psát více. A třeba ne.
Svět se mění. Doba se mění. Možná čas Parapleečka pominul...

No jooo, nový rok a člověk hned začíná bilancovat :-).
A dávat si předsevzetí. I já sem si letos nějaká dala :-). 
Upozorňuji, že nejsou řazeny dle důležitosti.

Nemluvit sprostě.
To je bez debat. Jelikož sem povětšinu pracovního procesu v kontaktu s nezletilými, mám pak o to větší tendence vynahrazovat si to v čase soukromém. A není to pěkné.

Nekecat Nejmilejšímu do řízení.
No, tak mu to občas uklouzne v zatáčce. No, tak jezdí na dálnici více než 120 km/h. Má silné auto a baví ho řídit. Ale i tak mě i sebe nevystavuje zbytečnému nebezpečí. Ne, jezdím s ním už pátý rok a, objektivně řečeno, vážně ten pocit nemám. Jinak bych s ním asi nejezdila (nebo jezdila velice nerada).
Sama řidičák nemám (a v nejbližší době ho ani neplánuju - ne, tatínku, promiň, neplánuju), tak bych si měla zvyknout a nechat se jen vozit ;-).

Pečovat o vztahy.
O partnerský, rodinné i přátelské. Tak se těšte, mí nejbližší! ;-)

Udržovat svou tělesnou schránku v dobré fyzické kondici.
Všimněte si jak sem opatrná na slova- žádná hesla jako ZHUBNOUT, CVIČIT (BĚHAT, POSILOVAT),... a podobně :-D. Raději si dám takto alibistické předsevzetí, které v sobě skrývá všechno - netloustnout, necpat se sladkým, nepít přemíru alkoholu, co nejčastěji si zacvičit Pozdrav Slunci nebo zaposilovat na břicho, chodit pravidelně k zubaři,...

Zbytečně se netrápit a nestresovat.
Je to na nic ;-)

2 komentáře:

  1. Zvedla se mi nálada o 100℅, když jsem si před prvním letošním vstáváním do práce přečetla tenhle článek :). M.
    PS Ty mluviš sprostě? :0

    OdpovědětVymazat