Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

pondělí 3. srpna 2009

Politicon Bohemicon

Sem projížděla počítač a našla jeden slohovej úkol :)
Politik český, latinsky Politicon Bohemicon ke tvor, který se z největší pravděpodobností vyvinul z moderního člověka. Není to ovšem inteligentnější forma života, jak by se dalo předpokládat, jde pouze, alespoň dle odborníků o jakousi hříčku evoluce.

Politik je humanoidní, společenský, prakticky nerozeznatelný od homo sapiens sapiens. Stejně jako my chodí vzpřímeně, oblečen nejčastěji do obleku šitém na míru nebo naopak do obleku absolutně nepadnoucím, a vyzbrojen nepostradatelnou aktovkou, případně kufříkem. O významu tohoto nástroje v tak primitivních rukách vědci již dlouhou dobu diskutují, ještě se však nikomu z nich nepodařilo politikovi kufřík či aktovku vzít a prozkoumat důkladněji. Jediné, na čem se odborníci zatím shodují, že tyto kufříky či aktovky ve většině případů obsahují jakési popsané listy papíru. Ovšem co to má co dělat u bytosti, která sotva umí číst?

Politici se shlukují do přísně hierarchizovaných smeček, tzv. politických stran. Pokud se několik těchto smeček spojí, vzniká koalice. Smečky jsou pro politika českého nesmírně důležité, zvláště v otázce socializace a seberealizace. Je-li politik ze své smečky vyhoštěn a nepřijat do jiné, má to velmi výrazný vliv na jeho další život. Zřídka se stane, že se politik vyvine v člověka, ovšem ve většině případů se jeho život stane neustálým bojem o přežití a nalezení smečky, případně založí smečku novou.
Politici jsou všeobecně známí jako velmi dobří lovci. Své oběti loví vždy ve smečce a nejčastěji metodou zvanou politická kampaň. Neloví však kvůli hladu (politici jsou jako člověk všežraví, ale v lidskému masu neholdují), spíše jen pro zábavu a pro prchavý a klamný pocit moci.
Jak je jistě patrno, politik český je celkem neškodný živočich, avšak má sklony k megalomanství. Při příliš dlouho trvajícímu pocitu moci může snadno nabýt mylného dojmu, že je někým důležitým, nepostradatelným, a v tu chvíli se stává nesnesitelným, mnohdy i nebezpečným.

Žádné komentáře:

Okomentovat