Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

středa 30. prosince 2009

V celku neuvěřitelné...

Co všechno se vám zdá neuvěřitelné?
Mě třeba to, že už je zase sníh. Jako by nás počasí prostě za každou cenu chtělo naštvat... Celý týden před vánoci mrazivo, sněží, děda Mráz přijel na saních... atd. Den před Vánoci a na Vánoce- obleva, bahýnko, bláto, děda Mráz odjíždí opatrně v kabrioletu, protože má pořád letní pneu. Pomine Štědrý den, přichází pomalinku, polehoučku Silvestr a venku opět sněhová přikrývka.

Další celkem neuvěřitelná věc se mi stala 17. prosince, kdy sem se Šámou, bratrancem Vojtou a jeho kamarádama jela do Prahy, do IMAXU 3D kina, na film Avatar. Váhala sem, moc se mi v první chvíli nechtělo vyhazovat peníze za cestu, abych se jukla na film, kterej sice možná má skvělý efekty, ale stejně... Byla se přemluvena a jela sem. Jak říkám (omlouvám se tímto Vojtovi), moc sem od toho nečekala, možná tak fajn efekty, pěkná animace a fakt, že sem ještě nikdy neviděla ve 3D nic jinýho než nějaký přírodovědný dokumenty.
Jenže sem byla neuvěřitelně překvapená. Animace předčila všechno mé očekávání a hlavně i příběh měl něco do sebe. Bylo tam sice malinko toho americkýho patetismu, ale umně schovanýho, nebijícího do očí. Všem doporučuju, milovníkům akčních filmů a sci-fi, ekologům, modrofilům, hipíkům i počítačovým mágům, neboť, když už nic jinýho, tak je to opravdu pastva pro oči.


Neuvěřitelný byl také způsob, jakým si můj bratr den nebo dva po Vánocích rozsekl obočí. Ráno mě probudí řev, Pavlík celej obličej od krve a mamka musela sama sebe přesvědčovat, že rány na hlávách hodně krvácejí, že je to normální. Nenormální bylo ale to, jak se to stalo- Pavlík se zkrátka netrefil do dveří, ťuknul se o futra a bylo to.

23. prosince sem dělala svou vůbec první zkoušku, ze Základů vizuální kultury. Přes všechny úskoky, které naše paní profesorka konala (jako že nám od začátku semestru slibovala, že dá okruhy učiva na internet nebo že tamtéž zveřejní naše výsledky testu, od kterého se vlastně celá zkouška odvíjela) sem jí udělala na výbornou. Neuvěřitelné :)

Telefonát, který sem vedla na Štědrý den se Šámou- bál se, že dostane k vánocům auto... neuvěřitlný, blbost, říkala sem mu. Dostal ho.

A co je nejvíc k neuvěření? Že vedle v anketě vyhrávají (byť se jim na paty lepí Trpaslík a How I) Black books!

Žádné komentáře:

Okomentovat