Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

čtvrtek 4. listopadu 2010

Zmetci zlodějský...a oslavy republiky

... již od minulého týdne se s vámi chci podělit o své rozhořčení.
28.10. byl samozřejmě státní svátek, to nejspíš všichni víte. A v Plzni se opět oslavovali slavnosti republiky. Bylo to moc pěkný, přijeli i mami s tatim a Pavlíkem a šli sme za 28 ,- do Techmanie (je tam vystavená Entropa Černýho a je opravdu pěkná :) ), zašli sme si na oběd do PUBu a rodiče konečně shlédli náš nový byt, který jsme si ověnčili několika českými vlajkami (dvě menší papírové do okna u nás v pokoji, jednu větší z nějaký umělotiny do kuchyně a největší, krásnou plátěnou-kterou táta přivez snad z fotbalu nebo ji děda jako učitel dostal od školy, když se rušila- sem důmyslně umístila na balkón).
Rodiče kolem čtvrté odjeli a Pavlíka nám tam nechali - vzali sme ho na pietní akt na Masarykáč (ten ho sice trochu nudil, ale po každém proslovu nadšeně tleskal - asi má rád ten zvuk :) ) a na tzv. Průvod světel neboli lampioňák, který byl zakončen nádherným ohňostrojem na náměstí. Pro tuto příležitost byly připraveny hned tři lampiony- jeden od nás z domova z Kadaně - ten táta zapomněl v garáži. Jeden, kterej sme koupili v Globusu- ten byl takej poruchovej - dortové svíčky (neboť sme nesehnali normální, které by se vešli do jeho "stojánku") strašně rychle hořely-než sme se zařadili do průvodu, lampion zhasl. Třetí lampion koupil Šámy na místě, pěknej,v barvách trikolóry i s dostatečnou svíčkou, kterou sme ovšem napoprvé připěvnili dosti vratce, takže sme hasili lampion. Ale přežil a my si společně s ním užili cestu světel po (uzavřené) Klatovské třídě - hlavní tah Plzně :).
Ovšem když jsme se vrátili domů, čekalo nás nemilé překvapení - naše krásná vlajka z balkonu ZMIZELA!

Šámy jí ještě hledal pod balkónem, jestli náhodou nespadla, ale ne. Někdo si dal zkrátka tu práci, aby jí z balkonu v prvním patře strhl. Aby si jí mohl dát na ramena, až bude sedět s lahváčem v ruce u hokeje/fotbalu v obýváku a hrát si na vlastence.
Smutný.

Žádné komentáře:

Okomentovat