Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

pondělí 9. května 2011

Goth-metalový Syn Luny, Otravní novináři na klavír a tak podobně

Uprostřed psaní seminární práce na VKMS, neboli Vizuální kulturu v mezioborových souvislostech (tento předmět dal také název mé básnické prvotině) sem tak brouzdala po jůtúbu, jakouže hudební kulisu si k tomu pustím, napadlo mě se s vámi podělit o některé mé úlovky. Takže opět článek s velkou spoustou hypertextů.
O tom, jak sou cover verze super sem se rozpovídala už dříve a stále si za tím stojím. Tak například píseň Hijo de la Loona, kterou původně složil José María Cano pro svou španělskou kapelu Mecano si na nedostatek "přehrávek" nemůže stěžovat. Poprvé sem se "syna luny" poznala ve verzi od zpěvačky s příznačným jménem Loona. Ta se nijak zvlášť od původního songu neliší. Cover od madridské goth-metalové kapely Stravaganzza, který mi přijde hodně povedený sem našla na mém oblíbeném videačesky-webu (my nešpanělsky mluvící neboli španělsky nemluvící máme také šanci poznat dramatický obsah této španělské písně.)
Mezi mé další oblíbence patří cover verze Lady Gagy jako například klavírová Paparazzi od čtrnáctiletého Greysona Chance (kam se na něj hrabe takovej Džastyn Bíbr ;) ). Všimněte si výrazů diváků/divaček za ním ("Ty woe, won zpíwá Lady Gagu! No jo, to je Paparazzi, wod Lady Gagy! To je masér!")
A tuhle dvojici frajerů v čele s černoškou se rty enormních rozměrů už přikládám spíše pro pobavení :D. Za povšimnutí stojí jejich mimické výrazy, vystřelující obočí, namakaná těla a různé přízvuky (americký, britský a australský).
Toť pro dnešek vše, jdu pokračovat v seminárce.

Žádné komentáře:

Okomentovat