Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

středa 17. října 2012

V bavorských Alpách...

...se nám, sedmi účastníkům velmi líbilo.A když se nám podařila tato fotka, přemýšleli sme dokonce o kariéře topmodelů a topmodelek. Až tak nás tedy náš výlet inspiroval.


 Tady hlídám já!

Viděli sme krávy, z nichž ani jedna nebyla fialová a vyvrhlou srnku, která naopak byla poněkud fialového odstínu. Taky sme viděli slimáka-albína (tedy, já sem ho viděla, ostatní nezajímal...tss!) a mravence a černé, velice fotogenické ptáky. Ale to předbíhám.




Vyrazili sme v pátek 28. 9. strašně brzy ráno a to ve dvou autech. Nazveme je nyní vozidlo A a vozidlo B, což je, prosím, jen označení pro lepší orientaci. Ve voze A sem seděla já a Nejmilejší, ve voze B (jehož posádka teď určitě dotčeně přemítá: "když je to jen označení, tak proč zrovna my sme béčko?!" :D) pak jeli Tom, Abee, Markét, Alenka a Janička. A ne, nebylo to tak, že s námi nikdo nechtěl jet (a kdyby jel, mohl se teď radovat, že patří do týmu A ;)), zkrátka to takhle vyšlo.

V brzských odpoledních hodinách sme dorazili ke Spitzingsee, kde sme za (celkem) výhodný poplatek nechali auta a vyrazili výše, minimálně do 1567 m. n. m. 

Věřím, že poloha prstů je čistě náhodná :)

Naše motivace pokořit tuto nadmořskou výšku byla o to větší, že přesně v této poloze se nacházel objednaný nocleh - na chatě u hory Taubenstein (1693 m. n. m.), s prozaickým jménem Taubensteihaus. Šplh po strmé sjezdovce (směrem vzhůru :)) se mi po několika metrech zdál jako úkol nad mé síly, ale překonání sama sebe bylo na vrcholu odměněno - sušenkou a dobrým pocitem, neboť všudypřítomná mlha výhled nedovolila :), zato dala vzniknout těmto uměleckým fotografiím,...


...které se staly ještě umělečtějšími, když byla za objektivem Janička a slunce si tu a tam našlo cestu.





Mise splněna! Vrchol pokořen a chata nalezena! Čekala nás noc v Matrazenlageru a naše potravinové zásoby, které sme si užívali zároveň s výhledem na horská panoramata. 
Ale pro dnešek toho bylo dost. Takže teď už jen vyčistit zuby, 


rozčesat vlasy, 


převléknout se do pyžama


a spát!
Pokračování příště :)

4 komentáře:

  1. Podle tý první fotky to vypadá, že Pavel si nesl jen mobil v kapse a tebe nechal táhnout bágl :-D ale určitě mu křivdim a bágl je někde mimo fotku :) těšim se na další díl
    Meesha

    OdpovědětVymazat
  2. Omyl, Pavel měl batoh svůj se svými věcmi a já mám svůj s těmi mými ;). Ale kdybys mě zabila, nevim, kde se Pavlův batoh na 1. fotce nachází... dobrá to otázka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek:-* Mimochodem na první fotce se můj batoh skutečně nalézá. Jen je potřeba hledat:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Batoh je za Lusou a Abee..Mimochodem..kdybych ja byla clenem skupiny "B", tak kdyz jde pouze o orientacni znaceni, kde neni podstatne pismenko A-B, tak bych to teda nechala zmenit:)) Btw..kdy se vydate na sicilii?:)
    Skota

    OdpovědětVymazat