Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

úterý 19. února 2013

O mém prvním dnu letního semestru

Z mailu pro Nejmilejšího:
Napadlo, že bych si mohla Plzeňku nabít na autobusáku a nemusela bych nikam na dobíjecí zónu. Našla sem pokladnu, ale ještě než sem k ní přistoupila a zeptala se, zda můžu platit kartou, viděla sem v koutku místnosti něco, co velmi slibně připomínalo dobíjecí automat. 

Sláva, řekla sem si a přistoupila tedy rovnou k němu. Bylo mi trochu divné, že vypadá trošku jinak než obyčejně, ale měla sem ho za nový, modernější typ, a klikla sem na výběr jazyka česky. Načež se automat zakymácel a já s překvapením zjistila, že se jedná o maketu z kartonu! :D Nenápadně sem se tedy vzdálila zpět k pokladně, zároveň sem se pokradmu rozhlížela zda to nikdo neviděl a přemýšlela, kolik mozkových buněk mě stála včerejší bolest hlavy ;).

Vysvětlivky:
Plzeňka neboli Plzeňská karta je čipová karta (nejen) na MHD v Plzni. Lze na ní nabít peníze, za které si poté ve vozech MHD můžete přiložením karty koupit jízdenku, případně lze nabít jako kupón na měsíc, půl roku, rok, ale i třeba 3 dny. Možnosti, jak kartu nabít, jsou dvě - na pokladně (na autobusáku, v kancelářích MHD apod.) nebo na bezbariérových dobíjecích automatech s dotykovými obrazovkami na vybraných místech v Plzni.

1 komentář: