Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

úterý 16. září 2014

Repríza 8 žen

Už je to tak. V pátek 10. 10. 2014 se na vás chystáme a doufáme, že dorazíte v hojném počtu :-)
A protože na plakátovacích plochách bude větší pozornost věnována volbám (pche), musíme si s propagací poněkud vypomoci :-).

Proto bez váhání a klidně sdílejte na blogách, mejlech, fejsbucích a jiných internetech následující text i náš krásný plakát:
8 příběhů, 8 tajemství. A 1 mrtvý muž za zamčenými dveřmi.

Francouzský dramatik, herec a režisér Robert Thomas (1927 – 1989) byl ve francouzské kulturní tradici dlouhá léta spíše opomíjeným a pozapomenutým umělcem, i když jeho osobnost byla bezesporu unikátní. Už v 18 letech přečetl každou hru, která byla ve Francii od r. 1900 publikována a jeho první hra „Man Trap“ okouzlila v r. 1960 Alfreda Hitchcocka natolik, že ji nejslavnější hororový režisér ztvárnil i na stříbrném plátně jako „Trap for a Solitary Man“.

Svými dramaty přispěl Robert Thomas k definování nového žánru comédie policiére, pro který se stalo specifickým hravé spojení komedie a napětí i osobitý humor. A nejinak je tomu i ve hře 8 žen, kterou divadlo Navenek uvádí s částečně adaptovaným textem. Vše, co je pro Thomasovy hry typické - notná dávka napětí, nečekaná odhalení i svébytný humor –, dovádíme v naší inscenaci do nereálné absurdity, přičemž před diváka stavíme nutnost odpovědět si na otázku: je vrahem nutně jen ten, kdo stiskne kohoutek?
  
Hrají: Jana Kalová, Sabina Tumpachová, Tereza Gvoždiáková, Zuzana Bartošová, Eva Žemličková, Pavlína Košťáková, Kateřina Škodová a Věra Losenická 

Žádné komentáře:

Okomentovat