Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

úterý 7. listopadu 2017

Dorazili poslové...

...neboli Braxtonovy-Hicksovy kontrakce. Tedy falešné kontrakce, co nevedou k porodu, ale jsou známkou toho, že se tělo na porod připravuje.

Jak je popsat? Z smsky pro maminku: 
"(...) zacaly mi takove divne bolesti v podbrisku. Nejdriv sem podezirala mimouse, ze me vzdy nejak intenzivne nakopne do mocaku, protoze to bylo nahle a kratounke, ale pak se to zacalo prodluzovat a vystrelovat az do krize."

Je to zkrátka takové trnutí břicha, občas i zad a trochu to připomíná menstruační bolesti (tímto zdravím svou kolegyni Míšu R. :-)). U mě se objevují náhle, ve vlnách, spíše ve večerních hodinách a dost často i ve chvíli, kdy potřebuju čůrat :-).

Vtipné ovšem je, že "poslíčci" jsou některými chytrými články popisovány jako falešné a bezbolestné kontrakce. Bezbolestné! A proto při nich já funím tak, že mě Nejmilejší starostlivě pozoruje s nevyřčenou otázkou "Už?" v očích.

Ptáte se, jak je tedy možné označit je za bezbolestné? Nu, ve srovnání s pravými porodními kontrakcemi se vzpomínka na poslíčky většině žen jeví jako roztomilé šimrání :-).

Povzbudivé, což? Připomíná mi to slova klasika:
"(...) to, co zažíváš teď, není ještě nic proti tomu, co teprve přijde."
Jára Cimrman, Blaník

:-D

2 komentáře:

  1. tady máš něco k poslíčkům :)
    https://www.youtube.com/watch?v=cP_H7UP9kSQ

    Meesha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Díky moc!
      Přesně tak: "Hej, hej, hej, není děloha, není názor ;-)"

      Vymazat