Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

středa 13. července 2011

Jedna školková...

...rybí pomazánka. Takže, kdo je alergickej na ryby, jako můj adoptivní tatínek, je mu tento článek k ničemu.

Je potřeba:
tuňáková konzerva.
máslo. Tak půlka z 250ti gramové kostky. Opravdový máslo, ne žádnej margarín.
Jarní cibulka nebo několik stébel pažitky (a nebo, když není zbytí, obyčejná malá cibule).



Máslo nakrájejte na tlusté plátky nebo kostičky nebo klidně i vrtulky, podstatné je aby bylo na kusy. Bude se vám s ním pak lépe pracovat. Nechte ho odstát, aby bylo měkčí, s máslem právě vytaženým z ledničky a zmrzlým na kost by ste se sakra nadřeli.
Až máslo dosáhne takové konzistence, že při pokusu o jeho rozmačkání neskáče z mísy ani neklade nijak velký odpor, přidejte obsah konzervy (bez oleje či vlastní šťávy) a chopte se vidličky. Nebo si pomožte kuchyňským robotem, kterým dosáhnete skutečně jemné pomazánky. Takové, kterou si pamatuju ze školky. Vidličkou sice nedosáhnete této gurmánské speciality, ale uspokojivého a jedlého výsledku ano.
Jarní cibulku nakrájejte na libovolně velké kousky a přidejte do pomazánky. Promíchejte a ochutnejte. Před podáváním doporučuju nechat nějakou chvíli odstát v lednici.



S čerstvým křupavým chlebem gurmanský orgasmus garantován :).

A když ne, tak ste někde udělali chybu.

Žádné komentáře:

Okomentovat