Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

čtvrtek 19. dubna 2012

Elektronicky...

aneb článek objednaný Malisem.

Elektronická cigareta. Teď si budu chvilku připadat poněkud divně, neboť vám tady budu vykládat o něčem, co sem nikdy neokusila. Ale co.
Předně se přiznám - do svých 21 let jsem si důsledně zakládala na tom, že jsem nikdy cigaretu nevyzkoušela. Naopak, cigarety svých známých jsem na potkání lámala. Pózerka sem byla, co dělat!
Až jednou v zimě minulého roku měla spolužačka Josee neuvěřitelně vonící slim cigaretu. Voněla vskutku sladce, žádný štiplavě hnusný kouř, ze kterýho se vám udělá na zvracení, pakliže vyjdete spokojeni najedeni z menzy a nějakej bezohledej mamlas či hlupačka tam už už rozpaluje cigaretu.
Říkala jsem si tedy, že když tak voní, musí taky i chutnat. Jako vodní dýmka! Ta voní i chutná. Jednu jsem tedy od ní vyprosila a poprvé v životě jsem si zapálila cigaretu. Kočky, to nebylo dobré! Bylo to přímo hnusné, pálilo to nejen v puse, ale i v očích neboť já, nezkušená kuřačka, jsem ani tu cigaretu neuměla pořádně držet.

Tolik tedy o mých skromných zkušenostech s nezdravou cigaretou. A co ty zdravé?

Setkala jsem se s nimi již několikrát. Voní a vypadají designově velmi pěkně. Teď se bavím o e-cigaretách dlouhých, např. černých, co si nehrajou na to, vypadat jako cigareta. Tohle je totiž stylová záležitost, kterou si můžete vychutnat v několika barvách a vzhedech.


Zdroj: http://ecigaretka.cz/elektronicke-cigarety/25-elektronicka-cigareta-innokin-lea-800.html

Kdo by pak chtěl trapně a neelegantně vypadající čvaňháro s červeně svítící diodou? Už vím kdo, dítě. Ale nee, tomu stačí žvejka ve tvaru cigarety.


Zdroj: http://www.elektronickacigareta.biz/elektronicka-cigareta-nick

Ženy i muži, když už se bavíme o vzhledu, věřte, že cigareta dokáže bezpečně zabít jakýkoliv dokonale ladící a elegantní nebo dokonce slavnostní outfit. Představte si ženu se slušivým drdolem, v malých černých, lodičky, rudá rtěnka, perly, černé rukavičky a v nich - cigáro. Vidíte to? VIDÍTE TO? Copak by Audrey Hepburn v rukavičkách kouřila cigaretu jako nějakej dělník? Ne. Ta měla cigaretovou špičku.


Zdroj: http://www.allposters.cz/-sp/Audrey-Hepburn-Plakaty_i1750879_.htm

Proto říkám ne cigaretám k dokonale slavnostním outfitům a stejně tak volám ne e-cigaretám, které vypadají jako ty obyčejné. Když už kouřit, tak stylově. A když už kouřit elektronicky, tak super sylově!

Hihi, hustý je, že se vyrábí i elektronický doutník a elektronická dýmka :)


Zdroj: http://www.ecigareta.eu/elektronicka-cigareta-dymka-doutnik-c-6.html

Ale dost už bylo o stylu. Podívejme se nyní co to vůbec je a jak to funguje.
Elektronická cigareta byla poprvé vyrobena roku 2003 v Číně. Je to přístroj poháněný baterií a zdravá alternativa tabákových, nezdravých cigaret.
Obecně se skládá ze dvou hlavních částí - baterie a náplně neboli cartomizéru, který obsahuje nikotin, vybrané aroma ovlivňující chuť a roztok nějaký chemický divný věci, co se jmenuje propylen-glykol. Hihi, na wikipedii jsem našla, že se tahle divná chemická věc používá nejen do e-cigaret jako "poskytovatel" vypařovaného nikotinu, ale taky v kosmetice, medicíně, potravinách a v neposlední řadě i jako součást lubrikantů :) (jo, sem pubertální, no a co?!).
U některých e-cigaret musíte při potažení stisknout (a držet) spínací tlačítko (na obrázku).


Zdroj: http://ecigaretka.cz/content/1-vse-o-elektronickem-koureni


Zdroj: http://www.chytracigareta.cz/o-elektronicke-cigarete.php

Jde o tohle - cartomizér se automaticky spíná potáhnutím, kdy se začne zahřívat topná spirála, která odpaří tekutinu a vytvoří páru - a právě tu kuřák vdechuje. Taky jsou taková udělátka, že máte cartomizér rozdělen do dvou částí - cartridge neboli zásobníku aromatické a nikotinové náplně a atomizér, což je část, která je zodpovědná za odpaření náplně. Rozdělením cartomizéru získáte větší životnost, ale zase zaplatíte více.
Dobré je, že se přitom nepálí takový ty hnusy z papírků a tabáku normálních cigaret - jako dehet, oxid uhličitý a další. Navíc si ve vašem okolí rozhodně nikdo nemůže stěžovat, že je pasivní kuřák nebo že ho obtěžujete smradlavým kouřem. A i finančně se e-cigareta vyplatí - náklady na váš zlozvyk se zmenší až o 2/3.
Horší je, že to stále obsahuje nikotin, tedy návykovou látku. Takže ať budete kouřit jakkoliv elektronicky stylově a bez pálícího se dehtu a žlutých záclon, nehtů a zubů, stále budete závislí.

Pokud si tedy nepořídíte úplné šidítko bez nikotinu. Pak už jde čistě jen o ten pocit držet něco v ruce, strkat si něco do pusy a vyfukovat kouř s jemnou příchutí. A proč by ne? Když vás to uklidňuje, chutná vám to a vaše okolí pociťuje jen slabou, příjemnou vůni.

ANO STYLOVÝM E-CIGARETÁM!

Jo a jen tak pro pořádek, proti kuřákům, který tolerujou zákazy kouření a necpou mi kouř do očí, nosu a pusy, fakt nic nemam. Proti "maminkám" či "tatínkům" s kočárkem nebo ratolestí v ruce a cigaretou v hubě (ano, v hubě) taky nic nemám, ale ať se pak nediví, že jejich díťátko začne hnedle kouřit také. A když ne, dostane od rodičů za celý svůj mladý život takových škodlivin, že bude náchylnější k onemocnění kuřáků.

Kecám, proti "rodičům" kteří kouří před vlastními i cizími dětmi chovám osobní zášť. Tak je to.

Zdroje:
http://www.chytracigareta.cz/o-elektronicke-cigarete.php
http://ecigaretka.cz/content/1-vse-o-elektronickem-koureni

3 komentáře:

  1. Hele bez elektronických cigaret bych si moje odvykání kouření asi nezvládl, obecně - pomohlo to i když první dva dny to byl boj jen s e-cigaretou :-) obecně to mohu jen doporučit oproti klasickým, ideálně ale nekouřit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. If you are just getting started, kanger iken kit is definitely the best choice. Besides asmodus mini minikin has absolutely amazing flavors, produces lots of vapor, has a great battery, is extremely convenient to use. Shipping is fast and vapesourcing customer service is friendly. Nothing bad to say.

      Vymazat
  2. e cigareta mi docela pomohla jak přestat kouřit, ale furt není nad to vzít filtry a papírky a smoutnout si nějaká cbd nebo hhc. hned je ti potom hej :) ale cigarety už do pusy vzít nehodlám

    OdpovědětVymazat