Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

pátek 14. prosince 2012

Pojmenováváte věci kolem sebe?

Nedávno jsme měli s Malisem drobnější výměnu názorů ;), která začla nevinnou otázkou při jeho příchodu do mého pokoje:

Malis: "Jé, ty tu máš ňákou palmu!"
Pavlí: "Cože? Ahaa... to je Julius."
Malis: (vyprskne) " Coo? A to sem se nedávno hádal s nějakou holkou, která tvrdila, že ženský nepojmenovávaj věci kolem sebe!"
Pavlí: "Taky že ne! To jenom Julius... a taky Myrty. A dráček Schorch, ale ten je Pavlův, takže to se nepočítá. A ještě vlastně tohle je sob Terezka (plyšová brož - pozn.autorky). Ale to je fakt všechno...
Malis: (směje se) "Joo?! A jak říkáš Pavlovo autu?!"
Pavlí: (poraženě) "Rybička... protože má rybí kukuč!"

Saaakryš.

Já pojmenovávám věci, který sou pro mě v životě důležitý a mám k ním nějaký citový vztah. Všichni víte, jak velké city chovám k Myrtám. Vždyť mají u mě na blogu svou vlastní rubriku!
Julia jsem dostala od Nejmilejšího za to, že jsem udělala státnice. Je to moje druhá vlastní pokojová květina (tu první jsem si vlastně vzala z Kadaně, když sem se stěhovala, takže ta se až tak nepočítá) a zatím ani nehyne v důsledku mé péče.
Sob Terezka je první brož, kterou sem si vyrobila. Je to oranžový plyšový sob s krajkovou aplikací a zavíracím špendlíkem. A Nejmilejší mu říká Karel. Tsss.
Ještě na někoho sem ve výčtu zapomněla - na ohřívací lahev v plyšovém obalu ve tvaru psa. To je Tomáš. Hřeje, má úpřímnej kukuč a je od Nejmilejšího k loňským vánocům. I ten si zaslouží jméno.
Nu a mazda je Rybička. Vždyť to ani jinak nejde! Podíváte se na ní a vidíte závojnatku! Nebo jinou rybu!

Nu, i tak sem z toho nevyšla zrovna nejlíp. Ale stále si myslím, že to není čistě ženská záležitost. Což mi potvrdila i Ivet, která nemá pojmenované absolutně nic. Kromě svého Peugeota, což je Pažout :). Ale to se prý nepočítá, nechal se slyšet Malis, když jsem argumentovala, že tatínek pojmenoval zatím téměř všechny auta, co sme kdy měli. Pašák, Esík, Síča nebo Syčák...

Nu aspoň nemám pojmenovaný telefon ani počítač! 

A jak ste na tom vy? :)

Pojmenovávate? 
Co? 
A jak?

Ukojte mou zvědavost v komentářích!

P.S.: Vpravo nahoře je i anketa :).

9 komentářů:

  1. Asi pojedu Malisovi vysvětlit něco málo z problematiky gender studies. :) Pojmenovala jsem akroát psa, ale to je asi v normě, neživé věci nepojmenovávám. Ale nevylučuji, že začnu!

    Abee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to asi budeš muset :D. No pojmenovat psa, budiž. Nevim teda proč by se na psa nemohlo volat "Pse!", ale dobrá. No možná asi proto že by se seběhli všichni psi Psi ze sídliště.

      Vymazat
  2. Saakryš, Bee, tak pěkný by to byl komentář, který by ještě k tomu potvrzoval mou teorii!
    Ale nemáš náhodou zvědavou plyšovou kočičku Kůčičku? ;) :D

    OdpovědětVymazat
  3. Víš jak je taková ta věc z gumy, jak se do ní naleje teplá voda a dá se pod peřinu? Odborně se tomu říká termofor a vypadá to takhle (http://www.zdravotyka.cz/data/eshop_sym/product/516/termofor-2l-zahrivaci-lahev.jpg)

    Tak my tomu řikali Honza...:D

    OdpovědětVymazat
  4. No, Kůčička je Kůčička, to jo, ale je to už déle co jsem jí pojmenovala a od té doby opravdu nepojmenovám, náš escort byl taky Esík, nebo někdy Esíček (zdravíme Páji tatínka), ale teď máme cé-pětku a ne Cé-Pětenku nebo Cé-Pětěničku, asi procházím stádiem nepojmenovávání. Otázka je, co se stane, až si pořídím termolahev... Ta evidentně k pojmenování svádí. :D (To mi vysvětlete, proč!)

    Abee

    OdpovědětVymazat
  5. Nu ta moje svádí svým zjevem ;) Však víš, psíček Tomáš :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pojmenování aut je velmi rozšířený fenomén mezi chlapama: my máme Passata Pašíka (nebo taky Bettynku), taťka má Citroena Citróna, kamarád zas Mazdu Magdu. Jediný co sem kdy pojmenovávala já - plyšáky :)

    Meesha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, dovolím si nesouhlasit, Passat / Pašík; Citroen / Citrón; Škodovka / Škochtle; Peugeot / Pažout; atd atd nejsou jména, ale jen více či méně obecně známé zkolomoleniny, zdrobněliny a zjednodušeniny originálního názvu předmětu (zde automobilu). Pokud ovšem váš Citroen nedostal jméno Citrón protože při první jízdě omylem porazil stánek s citróny :D

      Vymazat
  7. A ještě mě napadá jedna věc, neměla by ta anketa být rozdělená na muže a ženy? Původně šlo o to zda věci pojmenovávají pouze dívky a nebo je to čistě individuální záležitost... :)

    OdpovědětVymazat