Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

sobota 5. února 2011

Gargasóne Lésigňan

... vypadá to strašně, takhle napsané. A nejde o nic jiného než město ve Francii, kam krátce po sametové revoluci pracovně poslali tatínkova kolegu, díky němuž je tato lokalita v naší rodině takto nazývána. A proč vůbec? Protože Pavlík dostal k sedmým narozeninám (není to tudíž žádná novinka) společenskou hru Carcassone. Čehož se chytil tati, vyprávěl příběh svého kolegy a ze hry Carcassone nebo Carca se stala Gargasóne Lésigňan. A nedá se s tím nic dělat.





Pavlík je vůbec machr na vymýšlení přezdívek. Nejen pro lidi v jeho okolí (ni maminka nebo tatínek nebývají ušetřeni - z mámy je mámul a mámulka, z táty Mján - ačkoliv takhle mu vlastně jméno Milan komolila už mámul :) ), ale i pro věci v jeho okolí. A Carca není vyjímkou - cestu nedonutíte zahnout zatáčkou, ale zatánijou, louky si nepropojíte klášterem, ale glášterečníkem, figurka - mnich, kterou si onen glášterečník zaberete, je jedině Tlustý mnich (duch z Harryho Pottera) a co to povídám, nehrajeme žádnýma figurkama, ale figúrijema.

Jo a mimochodem, ta hra je návyková. Vážně jo. Včera sme jí s mámul hrály asi tři hodiny v kuse. Dnes si i s Pavlíkem dáváme turnaj. Zatím prohrávám...

2 komentáře:

  1. Nutím to hrát všechny návštěvy. Tak k nám nikdo moc nechodí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Popadni Carca a přijď na návštěvu k nám :D

    OdpovědětVymazat