Od Abee...

"Úžasná konzerva, chodím sem s otvírákem, pootveřu a čichám ten smích, lásku, klasiku, čichám ty perly, to úžasné počasí, to přátelství.

Až mi bude smutno, tuhle konzervu plnou štěstí prostě sežeru."

pondělí 31. října 2011

Pozdrav ze srdce Entropy

O plzeňských oslavách republiky jsem se zde již zmiňovala, třeba tady nebo i tady. Letošní byly ale speciální, neboť nás do Plzně konečně přijeli navštívit "pražáci" - ó, má drahá sestřenička Vlastimilka se svým přítelem Járou.
Naše snaha vzít je za ukázkových 28,- do Techmánie, aby poznali, co obnáší "věda hrou" a samozřejmě zhlédli Entropu od Černého,

se ukázala jako vskutku naivní. Že bude v Techmánii fronta, to nám bylo jasné. Že tahle fronta bude veliká, i s tím sme byli ochotní se smířit. To, že při vstupu do velikého vestibulu se rovnou staneme součástí konce klikatícího se davu lidí... to už jsme nepřekousli a šli sme raději na oběd s myšlenkou, že si holt Entropu a "vědu hrou" prohlídneme další den za 140,- (studenti za 90,-). A byli sme rádi, že naše návštěva a ani moji adoptivní rodiče Vojta s Ivankou (kteří jsou v Plzni nějakých 5 let) nelitovali vynaložený peníz, neboť (jak sem již psala) interaktivní exponáty i Entropa jim i nám za to stály (byť u mě už potřetí :) ).



Nejmilejší a Jára, foceno v techmaniáckém foto kiosku. Věděli ste, že když sebou budete cukat, ono neutrální zelené pozadí na fotce zůstane? ;)



Po zhlédnutí této fotografie Vlastimilka poznamenala: " Tý jo... Járo, ty jedinej tam vypadáš normálně." :D

Mimo Techmánie jsme za pátek a sobotu stihli taky návštěvu mých rodičů (v pátek - také si naivně mysleli, že půjdou do Techmánie), zoo, PUB (tam sme si dali onen nejlepší burger v Plzni, tedy až na Nejmilejšího - ten okusil žabí stehýnka :) Chutnají jako kuře, možná jen o něco tužší.), lampioňák, ohňostroj (vážně pěknej) a čokoládu, cheescake a čaj v Crosscafé v Mrakodrapu, tedy v 16. patře.

Všechno nejlepší, 1. republiko
!

1 komentář:

  1. Dobrý den,

    moc Vám děkujeme za hezký článek o Techmanii :-) Jsme rádi, že se Vám a Vaší rodině u nás líbilo!

    Jen pro informaci: v onen značně exponovaný den 28. října nás navštívilo celkem 2 634 návštěvníků, fronty se před recepcí tvořily ještě v šestnáct hodin...Přečíst si o tom můžete např. zde: http://www.qap.cz/zpravy/zpravy-plzen/object/rekordni-navstevnost-padla-ve-svatek-v-techmanii-25255/article.htm

    Budeme rádi, pokud nás navštívíte i počtvrté: pokud budete mít zájem, napište mi prosím svou adresu, pošleme Vám rodinnou vstupenku :-)

    Díky za Váš zájem o nás!

    S přáním krásného dne,

    Tomáš Moravec
    Mgr. Tomáš Moravec
    Tiskový mluvčí
    Techmania Science Center o. p. s.

    Adresa:Tylova 1/57, 316 00 Plzeň
    Telefon:+420 737 247 586
    Fax:+420 379 855 303
    E-mail: tomas.moravec@techmania.cz

    OdpovědětVymazat